Kick-off Alliantie Gelijkspelen

De landelijke Alliantie Gelijkspelen zet zich in voor de acceptatie van de LHBTI+ community in de sport. De gemeente Enschede is één van de zes pilot gemeenten in Nederland waar de Alliantie, samen met de gemeente sport verenigingen en Sportaal, werkt aan een veilig sportklimaat voor iedereen, Waarin iedereen zich veilig voelt om zichzelf te zijn.

Gedeputeerde Roy de Witte was 4 april 2022 op bezoek bij omnisportvereniging Avanti Wilskracht in Enschede om meer te horen over dit project. “Veilig jezelf kunnen zijn is ongelofelijk belangrijk. Vanuit onderzoek weten we dat LHBTI+ sporters soms helemaal niet gaan sporten vanwege hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. En dat willen we niet: in de sport moet iedereen zich welkom voelen. Ik ben heel blij dat sportverenigingen in Enschede daar actief mee bezig zijn en zo  een veilig klimaat scheppen waarin iedereen gelijk is”.  

Vanuit de Alliantie kun je als sportvereniging gebruik maken van allerlei trainingen die aansluiten bij de behoefte op jouw club. Naast workshops kun je je als sportvereniging ook (kosteloos) aansluiten bij de Alliantie Gelijkspelen in Enschede. ER ZIJN NOG EEN PAAR PLEKKEN VRIJ! Neem hiervoor contact op info@johnblankensteinfoundation.nl.

Highlights