OldStars Walking hockey
OldStars Walking hockey

Na input vanuit het thema 'Inclusief sporten en bewegen' van het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord is er een kennisbijeenkomst Studio Sportaal OldStars georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werden 12 sportverenigingen uit Enschede door het Ouderenfonds geïnformeerd over het opstarten van een Old Stars tak voor deelnemers ouder dan 55 jaar binnen de eigen sportvereniging. De Enschedese Hockeyvereniging (EHV) is naar aanleiding van deze bijeenkomst en vanuit de eigen intrinsieke motivatie, hiermee verder gegaan. EHV Enschede, Sportaal, Bovelander en het Nationaal Ouderenfonds hebben samen de handschoen opgepakt. Er is nu een OldStars walking hockey afdeling bij in Enschede!

Bij OldStars walking hockey bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier hockey je én werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek. De belangrijkste aanpassingen zijn: een team bestaat uit 5 spelers, het spel wordt gespeeld zonder keepers, er wordt gespeeld op 1/8 hockeyveld en er mag niet worden gerend.

De trainingen worden gegeven aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige gezamenlijke afsluiting. Hieronder het programma en de praktische informatie:

Waar: EHV, Geessinkweg 148, 7544 RB Enschede

Wanneer: Ieder woensdag 09.30 uur inloop met koffie/thee, 10.00 uur start training tot 11.30 uur

Kosten: Deelname is kosteloos, sportoutfit en (zaal)schoeisel meenemen

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze hockytrainingen? Neem dan contact op met Martijn Wildeboer via martijn.wildeboer@ehv-enschede.nl.

Highlights