Opstart G-korfbalteam
Opstart G-korfbalteam

Iedereen moet kunnen korfballen, vindt DOS-WK. Dat is een van de redenen dat de club een G-korfbalteam begint. Morgen is de eerste training aan de Geesinkweg. Voorzitter René Gelderman van DOS-WK vertelt hoe het tot stand kwam.

Hoe is het idee voor een G-team ontstaan? 
"Het G-team is een welkome aanvulling voor DOS-WK. Er zijn meerdere brainstormsessies en een enquête geweest, waaruit naar voren kwam dat een G-team een goed idee zou zijn. Bovendien steunen wij bij DOS-WK het nationaal sportakkoord, hierin is inclusief sporten en bewegen een belangrijk thema. Tegelijkertijd hebben we veel overleg gehad met de gemeente Enschede, waardoor we extra getriggerd werden om een G-team op te starten omdat het juiste moment daar was."

Waaruit is het team samengesteld? 
"Het team is een 18+ team voor mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking. Het werven van teamleden hebben we gedaan via woongroepen in Enschede, zoals Aveleijn en andere Twentse zorgcentra. Aan mensen in deze woongroepen hebben we clinics gegeven, waar we enthousiaste reacties op hebben gehad. Hierdoor hebben we morgen een team van negen leden op het veld staan."

Wat kunnen de teamleden zaterdag verwachten? 
"Bij aankomst krijgt elk lid een naambadge, net zoals de trainers zullen hebben. De leden worden daarna naar het veld begeleid, waar de training om 10.00 uur start. Het wordt een training met veel korfbal gerelateerde spelletjes, om te proeven van de sport. Na een rondleiding er tijd om samen koffie of thee te drinken met broodjes erbij en zal het rond 11.30 uur eindigen."

En de komende tijd? Zijn er wedstrijden gepland?
"Op dit moment gaat het vooral om bewegen en plezier hebben, later zullen we pas gaan kijken naar de mogelijkheden om toernooien te spelen. We gaan zeker door met het werven van nieuwe leden, er zijn nog veel zorggroepen in Enschede waar we clinics kunnen geven. Hopelijk hebben we aan het einde van het seizoen een team van tien tot twaalf spelers."

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het G-korfbalteam? Neem dan contact op met DOS WK via komkorfballen@doswk.nl

Highlights